Uitnodiging Haagse Salon Lente Expo 2018_buitenzijde
Uitnodiging Haagse Salon Lente Expo 2018_buitenzijde
Expositie:
zaterdag 26 mei van 12-19 uur
zondag    27 mei van 12-18 uur

  Graag meld ik mij aan voor de lezing door Jan de Bruijn op zaterdag 26 mei om 16.00 uur

  Uw naam

  Uw e-mail

  Adres

  Aantal personen

  Conservator Jan de Bruijn vertelt over een van de topstukken uit de nieuwe tentoonstelling ‘Art Nouveau in Nederland’. Vanaf aanstaande zaterdag te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. lees meer: www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen/art-nouveau-nederland

  Geplaatst door Gemeentemuseum Den Haag op donderdag 19 april 2018

  Uitnodiging Haagse Salon Lente Expo 2018_binnenzijde

  ‘Art Nouveau in Nederland – Art Nouveau in Den Haag’

  Graag nodigen wij u uit voor onze lente expositie in de Haagse salon!
  Op 21 april j.l. is in het Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling ‘Art Nouveau in Nederland’ van start gegaan. Niet alleen hebben wij een bijzonder inktstel van Theo Nieuwenhuis uit 1903 ten behoeve van deze tentoonstelling aan het Gemeentemuseum verkocht, ook hebben we kunstwerken in bruikleen gegeven voor deze tentoonstelling, onder meer een aantal lusterglazuur vazen met vissen decors van rond 1910 van Amphora Holland, Haga Purmerend en St. Lukas Utrecht. Te zien op de tentoonstelling in het Gemeentemuseum en (nog) te koop in onze galerie!

  Tijdens onze lente expositie zal Jan de Bruijn, conservator toegepaste kunst van het Gemeentemuseum, een lezing houden in de galerie over de tentoonstelling in het museum. Graag verzoeken wij u zich voor de lezing aan te melden, gezien het beperkt aantal plaatsen. Middels het formulier op deze pagina kunt u zich aanmelden.

  Op de lente expositie laten we wederom topstukken zien uit de Europese Art Nouveau en Art Deco periode 1880-1940, waaronder bijzondere affiches, sculpturen, glaskunst van Daum Nancy en Copier, meubels van Lion Cachet, Dijsselhof en Nieuwenhuis, aardewerk vazen van Theodoor Colenbrander én porselein van Rozenburg Den Haag.

  Wij nodigen u graag uit voor een hapje en een drankje, van harte welkom!

   

  Rachel Reijers: Antes Art 1900

  Jaap Nieuwenhuizen Segaar: Kunsthandel G.J. Nieuwenhuizen Segaar

  Rob van Vulpen: Galerie Stylo

  Marc Knook: Kunsthandel Proportio Divina