De Haagse salon

De Haagse salon is een initiatief van drie in Art Deco en Art Nouveau gespecialiseerde kunsthandelaren: Jaap Nieuwenhuizen Segaar, Rachel Reijers en Marc Knook. De salon is in de geest en traditie van de 19e eeuwse salons.

U bent van harte welkom. Houd u onze website goed in de gaten. Wanneer wij weer een tentoonstelling organiseren zullen wij dit op onze website vermelden. Wij werken uitsluitend op afspraak. U kunt ons door middel van het contactformulier bereiken. U kunt ons natuurlijk ook bellen.

Galerie

De galerie is gevestigd aan de Laan van Meerdervoort 41 te Den Haag in een zeer royaal pand met een grote achtertuin, welke direct grenst aan het Vredespaleis. De ruim 250 m² galerie ruimte is verdeeld over twee verdiepingen en beschikt op de begane grond over een grote etalage.

Art Deco

Bijzondere objecten die, o.a., te zien zullen zijn: Een museale eierschaal vaas van de fabriek Rozenburg Den Haag (soortgelijke in Rijksmuseum te Amsterdam), Rozenburg maakte wereldwijd furore met dit porselein op de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. Een prachtige bronzen uil van de Nederlandse kunstenares Francoise Charlotte (Fransje) Carbasius, een zeer zeldzaam object uit een Nederlandse particuliere collectie.

De initiators van De Haagse Salon

team-member

Marc Knook, Rachel Reijers en Jaap Nieuwenhuizen Segaar

Marc Knook,

Kunsthandel Proportio Divina, Arnhem

Marc Knook richtte in 2004 de kunsthandel Proportio Divina op. De kunsthandel is gevestigd in een monumentaal Jugendstil pand in Arnhem en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in Nederlands Art Nouveau aardewerk, sculpturen en porselein van Rozenburg Den Haag.

Via de website bereikt de kunsthandel internationale klanten waaronder particuliere verzamelaars, beleggers en musea. Jaarlijks houdt Proportio Divina exposities in eigen galerie en daarbuiten, zoals bijvoorbeeld de verkoopexpositie ‘Een avond in het museum’ (Gemeentemuseum Den Haag, 14 december 2007) en de ‘Haagse salon’ edities in 2015.

Rachel Reijers,

Antes Art 1900

Rachel Reijers verzamelt al meer dan 25 jaar Europese Art Nouveau en Art Deco, met als zwaartepunt in haar collectie de Franse glaskunst van het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Zij begon met haar eerste kunsthandel in 1988 in de Frederikstraat te Den Haag. De winkel werd echter al snel te klein voor haar aspiraties. Zo opende zij een grotere galerie aan het prestigieuze Noordeinde, een straat die bekend staat om zijn kunsthandels en antiekwinkels en natuurlijk ook het Koninklijk paleis.

Sinds 2015 drijft zij een virtuele website galerie en neemt deel aan grote kunstbeurzen. Haar contacten zijn wereldwijd en de klanten weten haar te vinden. Zeer regelmatig stelt zij haar collectie tentoon op Kunst en Antiekbeurzen.

Rachel Reijers heeft over de afgelopen 25 jaar meerdere artikelen gepubliceerd over de (glas) kunst uit de Art Nouveau en Art Deco periode. Ook heeft zij gedurende 3 jaar Kunstgeschiedenis gestudeerd (prop.) aan de universiteit van Leiden.

Jaap Nieuwenhuizen Segaar,

Kunsthandel G.J. Nieuwenhuizen Segaar

Als telg uit een familie van kunsthandelaren is Jaap Nieuwenhuizen Segaar in 1988 zijn eigen bedrijf begonnen in de toegepaste kunst uit de periode 1895 – 1940.

Al vroeg interesseerde Jaap zich voor deze periode, vanwege de sterke ontwerpen, het gebruik van exotische houtsoorten en materialen zoals ivoor, metaal, parelmoer in combinatie met het uitzonderlijk vakmanschap. Zijn interesse, kennis en kunde gaan voornamelijk uit naar het, in deze periode vervaardigde meubilair, zoals uitvoeringen van de firma’s, J&J Kohn, Thonet, Van Wisselingh, Pander, Mutters en individuele architecten.

Jaap is gediplomeerd meubelmaker en alle meubels worden op vakkundige wijze in zijn eigen werkplaats gerestaureerd. Zijn constante internationale zoektocht naar bijzonder meubilair, maakt dat Jaap een zeer gevarieerd aanbod heeft uit diverse landen.